صفحه شخصی ندا اسفندیاری   
 
نام و نام خانوادگی: ندا اسفندیاری
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمومی
تاریخ عضویت:  1388/12/21
 روزنوشت ها    
 

 حرکت سریعتر از نور بخش عمومی

22

دانشمندان به کشفی دست یافته اند که اگر تایید شودمی تواند قوانین فیزیک را بازنویسی کندیک گروه بین‌المللی از محققان می گوید: در مشاهده حرکت ذرات
وابسته به پدیده های درون اتمی، به نام نوترینوحرکتی سریع تر از سرعت نور - چیزی که قرار بودغیر ممکن باشد - را اندازه گیری کرده اندیک شتاب دهنده ذرات یک پرتو نوترینوها را از فاصله ۷۳۰ کیلومتری آزمایشگاه مرکز تحقیقات اتمی اروپایی در سوئیس به ایتالیا پرتاب کرد
هنگامی که نوترینوها در مدت زمان ۶۰ نانو ثانیه (۶۰ میلیاردم ثانیه) وسریع تر از سرعت نور به مقصد رسیدند دانشمندان شوکه شدند آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی در نظریه خاص نسبیت و معادله معروف E = MC2 انرژی را برابر جرم ضربدر سرعت نور به توان ۲ می داندکه یک جزء بنیادین از فیزیک مدرن است
بر اساس این نظریه هیچ چیزی نمی تواند سریعتر از سرعت نور حرکت کند

اگر یافته های نوترینو اثبات شود، فیزیکدانان رامجبور می‌کند که در بسیاری از فرضیه های قرن گذشته پیرامون چگونگی کار گیتی تجدید نظر بعمل آورنداین گروه تحقیقاتی می گوید نتایج بدست آمده بسختی قابل باور است
حتی برای دانشمندانی که آنها را کشف کرده اندمحققان از سایر دانشمندان در نقاط دیگر جهان درخواست کرده انداین نتایج را به دقت بررسی کنند، تا اطمینان حاصل شودکه احیانا خطایی در روش و یا محاسبات وجود نداشته باشد

چهارشنبه 6 مهر 1390 ساعت 09:14  
 نظرات    
 
رضا مهیاری 17:31 چهارشنبه 6 مهر 1390
9
 رضا مهیاری
من حساب کردم اگه با تقریب سرعت نور رو 300 هزارکیلومتر در ثانیه حساب کنیم سرعت این نوترینوها حدودا میشه 300 هزارو هفت کیلومتر در ثانیه. یعنی در یک ثانیه فقط 7 کیلومتر بیشتر از نور میتونن حرکت کنن. واقعا به یک چنین تقریب بسیار ناچیز میشه استناد کرد؟
وحیده طباخها 19:40 چهارشنبه 6 مهر 1390
11
 وحیده طباخها
بله میشه استناد کرد. طبق قوانین فیزیک هیچ چیزی نمی تونه از سرعت نور بیشتر حرکت کنه و اگر به حد سرعت نور برسه در این حالت زمان کند میشه. این همون مساله انحنای زمان و فضا هست. دنیا رو اصول خیلی دقیقی ساخته شده. این مساله رو براتون مینویسم که در یک فیلم مستند دیدم. برای خودم واقعا عجیب و جالب بود.
ماهواره هایی که برای جی پی اس GLOBAL POSITION SYSTEM هستند و دور زمین می گردند 31 هستند و این ماهواره ها در یک فاصله از زمین هستند و در مدارهای افقی و عمودی می گردند. هرروز اندازه 6 میلیاردم ثانیه از ساعت های زمینی عقب می افتند. و هر روز این مقدار واقعا ناچیز رو می بایست اصلاح کنند زیرا همین مقدار بسیار ناچیز باعث میشه که جی پی اس ها چیزی حدود 9 کیلومتر خطا کنند که خب البته فاحشه.
دلیل اینکه زمان در ماهواره ها کندتر میگذره اینه که به دلیل جرم زیادی که زمین داره روی زمان تاثیر می گذاره و باعث میشه زمان کندتر بگذره. این در مورد هر جرمی صدق می کنه حتی روی زمین. شما نزدیک یک جرم برزگ باشید نسبت به اونایی که نزدیک اون نیستند زمان برای شما کندتر میگذره. مثلا تو فیلم مستند اهرام مصر رو مثال زده بود و نشون میداد اونایی که کنار هرم وایستادند زمان براشون کندتره و باعث میشه حرکت مردم دوردست رو سریعتر از اون چیزی که هست ببینند. و این یک جور مسافرت در زمان میشه.
مستند در مورد روش های مسافرت در زمان و آیا امکان پذیر هست یا خیر گفته بود. یکیش همین اجرام بزرگ بود. که در آن سفر به آینده امکان پذیر میشه.
مستند طولانی و واقعا قشنگی بود. فیلمشو جایی دیدم و الان ندارم و گرنه میذاشتم تو سایت.
مثلا یک مثال فرضی زده بود که اگه بشه قطاری ساخت که در حد سرعت نور حرکت کنه، این یعنی در یک ثانیه ، 7 دور دور کره زمین رو بگرده. در این جا فرض کنید که یک بچه ای که داخل قطار هست. توپش بیفته جلوتر و توی قطار بدوه تا توپشو بگیره. با توجه به قوانین فیزیک میدونید که در این حالت سرعت دویدن بچه برابر میشه با سرعت قطار + سرعت خودش که بنابراین سرعت بچه از سرعت نور بیشتر میشه. اما مستند گفت که این اتفاق نمیفته زیرا زمان داخل قطار کند میشه و هیچ موقع سرعت بچه از سرعت نور بیشتر نمیشه.
با این فرض اگه مسافران داخل قطار یک هفته باشند. پس از یک هفته که از قطار خارج میشند چون زمان توی زمین سریعتر میگذشته، فکر می کنم مستند گفت 2 سال، وقتی به زمین میرسند 2 سال دیگه هست. در حالی که اونا فقط یک هفته تو قطار بودند و این میشه مسافرت در زمان.
مائده علیشاهی 00:04 پنجشنبه 7 مهر 1390
4
 مائده علیشاهی
!!!!!!!!!!!!!
مصعب یعقوبی 00:19 پنجشنبه 7 مهر 1390
8
 مصعب یعقوبی
بسیار شگفت انگیز است !!!!!!!!!!

وقتی بحث محاسبه نانو ثانیه باشه ، محاسبه 7 کیلومتر نسبت به 300 هزار میاد وسط که هرچند اندک باشد باز تصورش برای فیزیکدانان باورکردنی نیست یا حداقل تا الان نبوده.
محسن مجدد 13:18 پنجشنبه 7 مهر 1390
3
 محسن مجدد
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
واقعا که خدا چقدر بزرگه
امیر یاشار فیلا 12:26 شنبه 9 مهر 1390
6
 امیر یاشار فیلا

جناب آقای مهندس مهیاری،
تیزبینی و نکته‌سنجی شما ستودنی‌ست.
از دوستانِ دست‌اندرکار ماهنامه‌ی «نجوم» شنیدم که گویا اعضای تحریریه‌ی این نشریه در حال تدارک، تألیف و ترجمه‌ی مقاله یا پرونده‌ای جامع در زمینه‌ی این کشف تازه هستند.
باید دید فیزیک‌دان‌ها و کیهان‌شناسان چه رویکرد و دیدگاهی در این باره دارند.
شهرام محمدی اقدم 13:37 شنبه 9 مهر 1390
4
 شهرام محمدی اقدم
با تشکر از خانم مهندس
این آزمایش در آزمایشگاه زیرزمینی سرن سوییس و فرانسه انجام شده است که آنقدر نتیجه شگفت آور بود . قرار بر این شد که آزمایشگاه دیگری هم این نتایج را بررسی نماید .
موسی حاجیان 14:47 یکشنبه 10 مهر 1390
2
 موسی  حاجیان
میزان تفاوت دو سرعت مهم نیست مهم اینه که یک قانون ظاهرا مطلق نقض شده حتی اگر اختلاف از 7 کمتر هم بود باز همین اهمیت رو داشت.